zaterdag 30 december 2017

Appelflappen






Appelflappen vind ik een van de lekkerste bladerdeeg gebakjes. Een velletje bladerdeeg lekker gevuld met appel en rozijnen. Afgewerkt met een laagje suiker bovenop.  


Appelflappen zijn ook heerlijk tijdens Oud en Nieuw en helemaal niet moeilijk te maken. Als je dus iets lekkers wilt maken en geen zin hebt om oliebollen te bakken zijn appelflappen een uitkomst. Bijkomend voordeel is dat je ze makkelijk suikervrij kunt maken en dan nog steeds erg lekker zijn.

Ik zou zeggen bakschort aan en beginnen maar.


10 grote of 20 kleine appelflappen

Duur:
Bereidingstijd: 30 min

Bakken: 20 min

Ingrediënten:
- 1 pakje Bladerdeeg
- 200 gr Appels (Elstar of Jonagold)
- 50 gr Rozijnen
- 1 el Custard of Maizena
- 1 tl Kaneel
- 20 gr Suiker

Verder nodig:
- Bloem
- Water
- Suiker
- Beslagkom
- Kwast 
- Taartrooster (optioneel)

Bereidingswijze:
  1. Leg de velletjes bladerdeeg uit
  2. Verwarm de oven voor op 200 ºC
  3. Schil de appels en snijd ze in kleine blokjes
  4. Doe de rozijnen, custard, kaneel en suiker bij de appels en roer het door elkaar
  5. Verwijder het plastic van de vellen bladerdeeg en leg ze op een met bloem bestoven werkblad
  6. Als je kleine appelflappen maakt snijd dan de vellen diagonaal door
  7. Bestrijk de bladerdeeg vellen met water
  8. Verdeel de vulling over de vellen
  9. Vouw de vellen dubbel en druk de zijkanten goed aan zodat er geen vulling meer uit kan ontsnappen
  10. Pak de appelflappen van het werkblad en veeg het bloem er van af
  11. Bestrijk de mooie kant van de appelflap met water en doop in de suiker
  12. Leg op de bakplaat en bak ze in 20 minuten
  13. Haal ze uit de oven en laat afkoelen op een taartrooster

Tips: 
  • Als je suikervrije appelflappen wilt maken doe dan geen suiker door de vulling en doe melk op de bovenkant van de appelflappen in plaats van water en suiker
  • Gebruik bladerdeeg met roomboter, dat geeft een betere smaak









Geen opmerkingen:

Een reactie posten