woensdag 25 oktober 2017

Tomatensoep


Voor vanavond staat er soep op het menu. In de vriezer ligt nog wat erwtensoep die nog over was van de vorige keer. Het is niet genoeg voor iedereen, plus dat niet iedereen het lust. Gelukkig lust de rest wel tomatensoep.

De boodschappen waren al gedaan en alle ingrediënten zijn al in huis. Alles bij elkaar gezocht en even een foto moment voor mijn Blog. Daarna snel aan de slag. 

Tomatensoep is een lekker makkelijk recept dat snel is gemaakt en nog geen half uurtje later staat de tomatensoep al op tafel.

Ik zou zeggen kookschort aan en koken maar.




Duur:
30 minuten

Ingrediënten: 
- 1 l tomatensap
- ½ l water
- 300 gr rundergehakt
- 2 bouillonblokjes
- 60 gr vermicelli


Verder nodig:
- pan (minimaal 2½ liter)
- houten lepel

Bereidingswijze:
  • Zet de pan met het water en tomatensap op het gas en breng dit aan de kook.
  • Maak ondertussen van het gehakt kleine balletjes ter grote van een knikker.
  • Verkruimel de bouillonblokjes in je hand en doe ze samen met de gehaktballetjes in de kokende tomatensap.
  • Als alles weer kookt breek je de vermicelli en doe het in de soep.
  • Kook de soep onder af en toe roeren voor ongeveer 5 minuten.
De soep is nu klaar.

Tijd om de soep op te dienen of te laten staan tot een later moment als je hem van te voren hebt bereid.

TIPS:
  • Als je liever wat groente in de soep wilt hebben kook de groente dan 5 a 10 minuten met soep mee, doe ze voor of gelijk met de vermicelli in de soep.
  • Koop kant en klare balletjes in plaats van gehakt.
  • Kook het gehakt als geheel en haal het uit de soep als de soep klaar is. Prak het gehakt tot kleine stukje en doe dit in de soep.
  • Doe letter vermicelli in de soep als je de soep met kinderen gaat eten.
  • Heb je geen vermicelli in huis vervang de vermicelli door spaghetti of (eier)mie.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten