Cake is een van de eerste recepten die ik onder de knie had. Vandaag ga ik er weer een bakken.
Ik zou zeggen bakschort aan en beginnen maar.
Duur:
Ongeveer 1½ uur inclusief bakken.
Ingrediënten:
- 200 gr Roomboter (op kamer temperatuur)
- 200 gr Suiker
- 4 Eieren
- 200 gr Bloem
- 6 gr Bakpoeder
- 1 zakje Vanille
- 1 snufje Zout
Verder nodig:
- Beslagkom
- Cakevorm 24 cm
- Garde of mixer met gardes
- Mes
- Lepel of spatel
- Zeef
- Sate prikker
- Extra boter
- Extra bloem
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 160 ºC.
- Vet de cakevorm in met boter.
- Doe wat bloem aan de binnenkant van de cakevorm, zorg dat alle kanten van de cakevorm bedekt zijn me bloem.
- Doe de boter in de beslagkom.
- Voeg de suiker, vanille en zout toe.
- Snijd de boter in kleine stukjes en meng met de suiker.
- Mix de boter en suiker tot het los komt van de gardes.
- Voeg de eieren 1 voor 1 toe. Voeg het volgende ei pas toe als het ei helemaal door het beslag is opgenomen.
- Mix het beslag nu minstens 5 minuten. Dit zorgt voor een extra luchtige cake.
- Verdeel de bakpoeder over de bloem.
- Voeg het gezeefde bloem in delen toe. Voeg het volgende deel pas toe als het bloem helemaal is opgenomen in het beslag.
- Doe het beslag in de ingevette en met bloem bestoven cakevorm.
- Bak de cake in 55 tot 60 minuten gaar.
- Laat de cake 10 tot 20 minuten afkoelen alvorens hem te storten.
- Als de cake volledig is afgekoeld kan hij in aluminiumfolie bewaard worden.
TIPS:
- Doe het eerste half uur de oven niet open anders zakt de cake in.
- Het controleren of de cake gaar is doe je met een saté prikker. Komt deze schoon uit de cake, dan is de cake gaar.
- Voor een cakevorm van 28 cm pas de volgende ingrediënten aan: 250 gr roomboter, 250 gr suiker, 5 eieren, 250 gr bloem en 7½ gr bakpoeder.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten